Wereldjamboree

De Wereldjamboree (WSJ) is een groot scoutingevenement met (meer dan 30.000) scouts in de leeftijd van 14 tot 17 jaar. Deze scouts komen uit landen verspreid over de gehele wereld. De Wereldjamboree wordt iedere vier jaar in een ander land gehouden.

Van 22 juli tot en met 2 augustus 2019 vindt de World Scout Jamboree 2019 plaats op The Summit Bechtel Reserve, een Jamboreeterrein van meer dan 14 hectare in West Virginia (Amerika). Het thema van deze editie is “Unlock a new world“.

Alvast filmpjes zien: kijk dan even op  youtube of vimeo

Deelnemer

Je hebt maar één keer de kans om als deelnemer naar een World Scout Jamboree te gaan en als jij dan 14-17 jaar bent (geboren tussen 22 juli 2001 en 21 juli 2005) dan is dit jouw kans.

Ben jij de enige in jouw Scoutinggroep met interesse in de WSJ?
Dat is geen probleem! Als deelnemer bereid je je samen met je troep (36 deelnemers en 4 troepstafleden) voor in voorbereidingsweekenden en een contingentskamp. Tijdens deze weekenden leer je de 39 andere leden van jouw troep kennen alsof je ze al jaren kent. Hiernaast maak je uiteraard kennis met vele andere gezellige scouts.

Ga de uitdaging aan, ga mee naar de World Scout Jamboree in 2019 in Amerika!

lees meer

Troepstaf

Ben jij de troepstaf, die samen met 3 andere troepstalfeden de 36 deelnemers de reis van hun leven laat beleven?

Op basis van motivatie, competenties en geschiktheid worden er teams samengesteld die samen met 36 deelnemers de leukste troep uit Nederland gaan vormen.

Enthousiast geworden? Zorg dat je erbij bent! De aanmelding is nu geopend en je kan je aanmelden tot 15 oktober 2017.

lees meer

IST-er

Zowel de World Scout Jamboree als het Nederlands contingent kan niet zonder IST-ers (IST=Internationaal Service Team); zij maken het programma tot een succes, helpen met ondersteunende diensten en springen overal bij waar hulp nodig is. Op de WSJ zijn duizenden IST-ers uit de hele wereld actief om het kamp tot een onvergetelijk evenement te maken en uiteraard hebben ze zelf ook kansen genoeg om hun WSJ tot een topavontuur te maken.

Deze functie is een mooie uitdaging, het geeft jou de kans om aan je kwaliteiten zoals samenwerken, informatie overdragen, troubleshooting, flexibiliteit etc. een bijzondere impuls te geven.

lees meer

Informatieavond Wereldjamboree

Vrijdagavond 6 oktober, start 20:00 uurWSJ

Speciaal voor alle geïntereseerden in de Wereldjamboree 2019 (deelnemers, ouders, Troepstaf, IST-ers, etc) wordt er een informatieavond georganiseerd bij:

Scouting Shawano’s
Abspoelweg 15
2343 JB Oegstgeest

Let op! Parkeren kan bij Zwembad Poelmeer:
Lange Voort 273, 2343 CE  Oegstgeest
Vanaf hier is het +/- 1 minuutje lopen.

Wat kan je tijdens deze informatieavond verwachten?

  • presentatie met heel veel nuttige, belangrijke en leuke informatie
  • foto’s van voorgaande edities
  • verhalen van oud-deelnemers, (oud)troepstafleden en Contingentsstaf

Aanmelden

Deelname aan deze informatieavond is gratis, maar we willen je vragen om je aan te melden voor deze avond via Facebook.

Op de facebookpagina van de WJ staan nog meer informatie-bijeenkomsen. Komt 6 oktober je niet uit, dan kan je wellicht naar één van de overige bijeenkomsten.

Aanmelden
Dit bericht is geplaatst in Explorers, Scouts, vrijwilligers. Bookmark de permalink.