Wat is Scouting?

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Er zijn verschillende soorten Scouting: Landscouting, Waterscouting en Luchtscouting. Ook Scouts met een beperking kunnen deelnemen aan het Scoutingspel. Binnen een Scoutinggroep zijn er verschillende speltakken waarin kinderen en jongeren uit één leeftijdsgroep hun spel spelen. De leeftijdsgroepen zijn 5-7 jaar, 7-11 jaar, 11-15 jaar, 15-18 jaar en 18-21 jaar. Op de verschillende (onderstaande) speltakpagina’s is informatie te vinden over de specifieke speltak.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwiligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Sir Robert Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven, wordt Scouting steeds aantrekkelijker. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een Scoutinggroep. Dat betekent dat Scouting aanslaat!

Een veilige speelomgeving voor kinderen en jongeren en een prettig samenwerkingsklimaat vinden we bij Scouting erg belangrijk. Om hier samen aan te werken, heeft Scouting al jaren een pakket van maatregelen omtrent sociale veiligheid.

Diverse links

Geef een reactie