Scouting Nederland

De organisatie
Ruim 1300 groepen door heel Nederland zijn aangesloten bij Scouting Nederland. Gemiddeld 30 groepen vormen een Scoutingregio. Daarvan zijn er nu 48 in ons land. Het beleid van de vereniging wordt vastgesteld door de Landelijke raad, zeg maar “het parlement” van Scouting. Het Bestuur van Scouting Nederland is verantwoordelijk voor de beleidsvoorbereiding en de -uitvoering. Het maakt daarbij gebruik van de medewerkers van het Landelijk servicecentrum.

Contributies
Scoutinggroepen bepalen zelf hoeveel contributie er betaald moet worden. Een deel daarvan wordt doorgegeven aan de vereniging. Scouting behoort tot de meest goedkope vormen van georganiseerde vrijetijdsbesteding.

Landelijke Servicecentrum
In Leusden is het Landelijk servicecentrum (zie hieronder voor de contactgegevens) van Scouting Nederland gevestigd. Tevens zijn er op vier plaatsen in het land regiokantoren. Hier werken beroepskrachten en vrijwilligers samen om het landelijk beleid voor te bereiden en uit te voeren. Nieuwe activiteiten worden hier ontwikkeld en de dienstverlening aan de leden, zoals trainingen, cursussen en voorlichting, vindt hiervandaan plaats. Daarnaast vindt het beheer van de bezittingen van de vereniging plaats op het Landelijk servicecentrum.

ScoutShop
Voor alle leden is er de eigen ScoutShop Online, telefoon 033 – 4 96 02 82. Natuurlijk is hier niet alleen alle Scoutingkleding te koop. De Scoutshop heeft ook een uitgebreid assortiment Scoutingartikelen zoals kampeermaterialen, kompassen en vlaggen. In 17 plaatsen, verspreid over het hele land, heeft de Scoutshop een eigen filiaal. De Scoutshop geeft jaarlijks een eigen catalogus uit.

Binnen Scouting Regio Hollands Midden is er ook een ScoutShop, namelijk de ScoutShop Katwijk.Scouting Nederland

Larikslaan 5, 3833 AM  LEUSDEN
Telefoon : 033 – 4 96 09 11, Website, Facebook, Twitter, E-mail

Geef een reactie