Te Huur

In de Regio Hollands Midden is het voor de Scoutinggroepen mogelijk om een aantal zaken tegen een sterk gereduceerd tarief te huren.

Garmin GPS60

GPS-en

Met dank aan Fonds1818, stichting Boschuysen en komplett.nl heeft de regio een 20-tal GPS-ontvangers aangeschaft. Voor groepen binnen de regio is het ook mogelijk om deze apparaten tegen een zeer gereduceerd tarief te huren: EUR 2,50 per stuk per weekend en EUR 5,00 per stuk per week. (Batterijen worden niet meegeleverd.)

Garmin GPS60
Het betreft hier het model Garmin GPS60 : een volledig waterbestendige GPS, inclusief datakabel en software om routes te laden vanaf en naar de computer.

Toepassingen
Naast een eigentijdse aanvulling op de routetechnieken bij het lopen van een hike, kunnen de GPS-ontvangers op meerdere manieren worden toegepast binnen het Scoutingprogramma. Denk maar eens aan geocaching of het spelen van één van de ingebouwde spellen als virtueel doolhof en geko meppen, waarbij men in een virtueel speelveld terecht komt.

Reserveren
De GPS-ontvangers kunnen worden afgehaald bij Martijn Balkenende in Sassenheim. Wil jij één of meerdere exemplaren reserveren voor een kamp of opkomst? Stuur dan tijdig een mailtje naar diegene waar jij ze wilt ophalen. Vermeld hierbij jouw groepsnaam, telefoonnummer, het aantal exemplaren en de huurperiode. Vervolgens wordt er contact met jou opgenomen over het tijdstip van afhalen.

Bij het afhalen is legitimatie verplicht en dien je het huurcontract, welke je per mail krijgt toegestuud, te ondertekenen.Aquabubbles

Waterballen te huur

Sinds mei 2018 is het beheer van de “Aquabubbles’ overgedragen aan Scouting Willem Barendsz in Alphen aan de Rijn. Dit zijn ballen waar iemand in kan stappen en, nadat er voldoende lucht in is geblazen, een kwartier mee op het water kan lopen. Deze zijn voor EUR 50,- per set per dag te huur. Wel wordt hierbij verwacht dat je de ballen weer volledig droog (van binnen en van buiten) terugbrengt en dat je eventueel opgetreden lekkages zelf plakt.

De ballen zijn af te halen in Alphen aan de Rijn, de coördinatie hiervan verloopt via Scouting Willem Barendsz. De waterballen kunnen gereserveerd worden door hen een mailtje te sturen.