Regio Hollands Midden

Van Hillegom tot Voorschoten, en van Katwijk aan Zee tot Boskoop. Regio Hollands Midden is één van de grootste regio’s die Scouting rijk is. In totaal zijn er in dit gebied meer dan 45 Scoutinggroepen actief.

De doelstelling van Regio Hollands Midden:

  • Het organiseren van regionale activiteiten voor alle jeugd- en stafleden van de groepen binnen de regio. Denk hierbij o.a. aan de Bever-Doe-Dag, de Welpendag, Scout It Out, Kaagcup, de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) en Regionale Zeilwedstrijden. 
  • Het ontwikkelen van de deskundigheid: door het trainingsteam van de regio en  het team van de Nautisch Technische Commisie (NTC) worden diverse trainingen georganiseerd. Meer informatie over trainingen is hier te vinden.
  • Het team groepsondersteuning van Regio Hollands Midden ondersteunt groepen bij het zoeken van antwoorden op scouting-gerelateerde vragen.  Hierbij is te denken aan financiële en personele vragen, maar ook aan vragen over scouting en het scoutingspel. Daarnaast brengen we groepen daar waar nodig met elkaar in contact.
  • De Landelijke Raad is het besluitvormende en controlerende orgaan van de vereniging Scouting Nederland en vergadert twee maal per jaar (december en juni). Het bestuur van de regio is met een raadslid vertegenwoordigd in deze raad.

Daarnaast doet de regio ook het volgende:

  • De regio beheert het de steunstichting (het “regio fonds“). Waar groepen een financiële bijdrage kunnen krijgen ten behoeve van promotieactiviteiten.
  • De regio verhuurt ook enkele materialen, zodat je deze als groep niet zelf hoeft aan te schaffen.
  • De regio heeft een eigen ScoutShop in Katwijk.

Op deze site kunnen bestuursleden, leiding en jeugdleden allerlei informatie vinden. Maar ook ouders kunnen hier terecht als zij een leuke scoutingvereniging in de buurt zoeken voor hun zoon of dochter. Kijk dus gerust even rond!

Bever-Doe-Dag 2008

Regio Hollands Midden is door de overheid erkend als ANBI en maakt deel uit van de groepsbeschikking van Scouting Nederland. Meer informatie over ANBI kan je hier vinden.