Rijnland Waterchallenge

Tijdens de Rijnland Waterchallenge op dinsdag 29 juni dagen wij Generatie Z (20-25 jarigen) uit om met een eigen team te brainstormen en met concrete ideeën, concepten of oplossingen te komen om het waterbewustzijn binnen deze doelgroep te vergroten. 

Startbudget

De winnaar gaat samen met Rijnland en een startbudget aan de slag om hun initiatief uit te werken en uit te voeren. Want de jeugd is onze  toekomst. Samen zorgen we ervoor dat we over tientallen jaren nog steeds negen meter onder zeeniveau kunnen wonen, werken en recreëren.

Aanmelden

Aanmelden voor de challenge kan via deze link.

Programma

09.30 uur
Virtuele inloop en rondkijken op het Rijnland eiland

10.00 uur
Opening en toelichting Waterchallenge door moderator Rachel Rosier (o.a. bekend van tv programma’s “Checkpoint”, “Volendam 20 jaar later” en “Topdoks”) m.m.v. dijkgraaf Rogier van der Sande.

10.05 uur
Tips & tricks Talk door Hidde Griek – Team Duckweed. Dit team heeft vorig jaar een pitch wedstrijd gewonnen met hun innovatie eendenkroos tegel. Je krijgt tips hoe je een goede en creatieve brainstorm houdt (met beperkte tijd) en de geheimen van een winnende pitch.

10.15 uur
Start brainstorm pressure cooker. Samen met je team (max 4 deelnemers) ga je aan de slag om een te gek idee / concept te bedenken waarmee Rijnland Generatie Z bewuster kan maken van de waterhuishouding en het belang daarvan voor het klimaat en het gebied Rijnland;

11.45 uur
Pitch time: ieder team krijgt 1 minuut om hun pitch te houden voor een jury. Het idee dat in de ogen van de jury het beste scoort op creativiteit – effectiviteit en haalbaarheid wint.

12.15 uur
Bekendmaking winnaar Rijnland Waterchallenge!