Regio Hollands Midden

Van Hillegom tot Voorschoten, en van Katwijk aan Zee tot Bodegraven. Regio Hollands Midden is één van de grootste regio’s die Scouting rijk is. In totaal zijn er in dit gebied meer dan 40 Scoutinggroepen actief.

De doelstelling van Regio Hollands Midden:

  • Het organiseren van regionale activiteiten voor alle staf- en jeugdleden van de groepen binnen RHM. Denk hierbij o.a. aan de Bever-Doe-Dag, de Welpendag, de Kaagcup,  de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) en Regionale Zeilwedstrijden. Meer over deze activiteiten is in de activiteitenkalender te vinden.
  • Het bevorderen van de deskundigheid: door het trainingsteam  van de regio en  het team van de Nautisch Technische Commisie (NTC) worden diverse trainingen georganiseerd. Meer informatie over trainingen is hier te vinden.
  • Het bestuur van Regio Hollands Midden ondersteund groepen (gevraagd en ongevraagd) naar het zoeken van antwoorden op scouting-gerelateerde vragen.  Hierbij is te denken aan financiële en personele vragen, maar ook aan vragen over scouting en het scoutingspel. Daarnaast brengen we groepen daar waar nodig met elkaar in contact.
  • De Landelijke Raad (LR) is het besluitvormende en controlerende orgaan van de vereniging Scouting Nederland en vergadert twee maal per jaar (december en juni). Het bestuur van RHM is met een raadslid vertegenwoordigd in deze raad.
  • Het team van groepsontwikkeling heeft scoutinggroepen geholpen om de kansen die zich aanbieden ook daadwerkelijk te benutten. Groepsontwikkeling is een methodiek waarbij de groep zelf kijkt waar ruimte voor verbetering is en daar ook direct concrete acties aan koppelt. Hierbij wordt gekeken naar de vijf belangrijkste factoren voor een gezonde groep: het spelaanbod, de leiding, het gebouw en materiaal, het bestuur en de financiën.

Op deze site kunnen bestuursleden, leiding en jeugdleden allerlei informatie vinden. Maar ook ouders kunnen hier terecht als zij een leuke scoutingvereniging in de buurt zoeken voor hun zoon of dochter. Kijk dus gerust even rond!

Bever-Doe-Dag 2008

Regio Hollands Midden is door de overheid erkend als ANBI en maakt deel uit van de groepsbeschikking van Scouting Nederland. Meer informatie over ANBI kan je hier vinden.

Geef een reactie